Tesco reklám

 

Schifter Balázs: kompozit
Szabó Mátyás, Tauszig Pál: csomagok
Vass Gergely: minden többi

 

A reklámhoz egy "klasszikus" Minit kellett modellezni, amelyik csomagokkal megrakva egy Tesco felirat alatt átrobog. A munka referenciák gyűjtésével kezdődött: Mini klubok internetes oldalain és a közkedvelt www.suurland.com oldalon találtam jó referenciákat.

 

 

Autók modellezésére NURBS felületeket szoktam használni, így most is ezt tettem. (Ha előröl lehetne kezdeni, lehet, hogy a subdivision technikát választanám. De hát a szokás nagy úr...) Az oldal-, elöl- és felülnézeti rajzokat a modellezési ablakok hátterébe tettem, és felvettem az alapvető görbéket. Innen már "csak" izommunka volt a felületeket előállítani.

 

 

A film forgatásán találkozhattam az igazi autóval, sőt kék háttér előtt referencia fotókat is csináltam. Sajnos kiderült, hogy az a Mini amit én modelleztem nem egészen az a modell amit a forgatáshoz használtak... A tökéletes állapotú autó amúgy a hazai mini-klub (nagyon rendes) elnökének a kocsija volt. Ez a típus igazi ritkaság, mint azt megtudtuk. A helyszínen egy gömbtükörrel is készítettem fotókat, hogy a megvilágítást és a csillanásokat szükség esetén a digitális változatra is "rá tudjam húzni".

 

 

 

A kocsi tetején dülöngélő csomagokat az eredeti elképzelés szerint leforgattuk volna, de erre nem került sor. Így kénytelenek voltunk a tömérdek fotót készíteni, és számítógéppel reprodukálni a "rakást".

 

 

 

A csomagok és az autó modelljének befejezése után jöhetett az animáció, a textúrázás és a bevilágítás. Ez a fázis abszolút a rendező és a megrendelő utasításai alapján folyt, én csak a "beavatkozó szerv" szerepét töltöttem be. (Annak minden előnyével és hátrányával.)

 

 

VIDEO

0.5 mb, DivX 5.0 codec vagy újabb szükséges, letölthető innen.

 

 

VISSZA